Fanclub

Ja, u leest het goed: het lidmaatschap wordt vanaf 1 januari 2013 gratis!

Hagemeier Fotografie

Dit is een direct gevolg op het gegeven dat we besloten hebben om te stoppen met het maken van het fanmagazine. Helaas is het financieel niet meer haalbaar in deze dure tijd. Enerzijds zijn de kosten drastisch verhoogd en anderzijds komt er steeds minder aan contributie binnen. Duidelijk merkbaar is dat door de aanhoudende crisis steeds meer mensen genoodzaakt zijn om zuiniger te leven. Gevolg is dat lidmaatschappen worden opgezegd of contributie gewoonweg niet wordt betaald. Wij merkten dit in 2010 al, maar vorig jaar werd het echt een probleem. TNT verhoogt ieder jaar zijn verzendkosten, subsidie op aankoop enveloppen is ver vallen, een gedeelte van de sponsoring is weggevallen en de drukkerij werd een jaar geleden maar liefst 60% duurder. Vorig jaar kwamen we aan inkomsten ruim 2000 euro te kort! Als we zouden doorgaan loopt dit tekort alleen maar op en dat kan onze portemonnee niet (meer) trekken. Wij vinden het heel erg jammer, maar zien geen andere uitweg dan te stoppen met het uitbrengen van het fanmagazine in papier vorm.
Dit betekent niet dat wij nu ook stoppen met het verschaffen van informatie, integendeel: wij blijven u voorzien van alle nieuwtjes en belangrijke informatie gedurende het hele jaar. Dus niet beperkt tot 4 keer per jaar, maar steeds als er iets nieuws te melden is. Dat doen we door het
nieuws op onze website www.savannah.nl te plaatsen, maar ook via een nieuwsbrief die we steeds per email naar u toe gaan sturen. U zult dus sneller worden geïnformeerd dan u tot nu toe gewend was. Het enige wat u daar voor moet doen is het verschaffen van uw email adres. Velen van u staan al in ons e-mailbestand dat we in de afgelopen jaren hebben opgebouwd. Zij ontvangen al regelmatig berichten van onze PR-manager Marco Simmers. Op onze nieuwe website die nu weer in de lucht is verschijnt binnenkort een button Join the email list! waar u zich gratis kunt aanmelden voor plaatsing op onze e-maillijst. Het aanmelden geschiedt dan door het invullen van uw e-mailadres. Heel makkelijk dus.
 
Hieronder hebben we alle feiten voor u nog een keer op een rijtje gezet.
 
Wat verandert er voor u?

  • contributie vervalt per 1 januari 2013 en lidmaatschap wordt gratis
  • nieuwe fans melden zich gratis aan via onze website www.savannah.nl
  • u ontvangt geen Fanmagazines meer per post
  • nieuws en agenda worden voortaan per digitale nieuwsbrief verstuurd
  • entree Fanclubdag wordt voor iedereen 5 euro per persoon
  • het paskorting-systeem vervalt. Bestaande pasjes worden ongeldig en er worden geen nieuwe pasjes meer uitgegeven

 
Dit alles betekent echter niet dat u nu minder belangrijk bent voor Savannah, integendeel: wij blijven uw support en belangstelling heel hard nodig hebben in de toekomst! Tot nu toe betaalde u jaarlijks 10 euro voor deze support, vanaf volgend jaar is dit gratis. De entree voor de Fanavond houden we bewust laag met 5 euro, zodat we u ook daar kunnen blijven begroeten. Nogmaals, we betreuren het dat het mooie Fanmagazine niet meer zal verschijnen, maar tegelijkertijd hopen we het aantal fans te kunnen vergroten via de gratis aanmelding op onze website.
Er verschijnt overigens nog één Fanmagazine in januari, de 4e kwartaal- en laatste editie.
 
Met vriendelijke groet,
Marcel Smulders